רוטב לסלט חסה פשוט וקל

 

 

רוטב לסלט חסה

 

 

 

 

ברוב המתכונים לרטבים לסלט, אחד המרכבים הוא חומץ בלסמי או חומץ בן יין

 

שעבורי הם קצת דומיננטיים.הרוטב הזה הוא פשוט וקל ועושה את ההבדל.

 

כלים:

שייקר לרוטב או כל כלי שניתן לסגירה הרמטית

 

 

 

מצרכים:

 

1 כוס שמן קנולה או כל שמן רגיל

 

2 כפות חומץ הדרים 5% 

 

2 כפות מיץ לימון משומר או לימון טרי

 

כפית סוכר

 

כפית מלח

 

2-3 שיני שום קפוא או שום טרי כתוש

 

מעט שמיר קצוץ (לא חובה)

 

 

אופן ההכנה:

 

שמים את כל החומרים בכלי.

 

לסגור את הכלי ולנער היטב עד שכל החומרים מתערבבים לרוטב אחיד.

 

רצוי לטעום ובמידת הצורך להוסיף מהחומרים לפי הטעם.

 

ניתן לשמור את הרוטב במקרר ולהשתמש לפי הצורך (תלוי בגודל סלט החסה וטעמכם האישי).

 

*לפני כל הגשה של הרוטב צריך לנער שוב את הרוטב. 

 

 

 

 

נחמד להוסיף לסלט חסה

כוס אגוזי מלך ( 100 גרם) שלמים או מעט שבורים ביד

מלח

אבקת שום גבישי
 

מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים על אש גבוהה בהקפצה את האגוזים עד שהם מזהיבים מעט.

להקפיד לא לטגן את האגוזים זמן ממושך כי כאשר הם שרופים הם הופכים למרים.

מוציאים את האגוזים מהמחבת בעזרת כף מחוררת ומניחים את האגוזים על צלחת, שעליה נייר סופג.

כאשר האגוזים עוד חמים על הצלחת, זורים על האגוזים את אבקת השום והמלח.

כאשר מרכיבים את סלט החסה מפזרים מעל את האגוזים.

בתאבון!

תוספת לסלט חסה.jpg

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon