top of page

לביבות קישואים מטוגנות

מתכון לביבות קישואים קל ומהיר, מצוין עבור תוספת או חטיף.

ניתן להכין את הלביבות גם מזוקיני.

בלילה פשוטה של קישואים, ביצה, קמח ובצל ירוק.  

 

הטריק שמונע מהם להתפרק בטיגון?

קישואים פולטים הרבה נוזלים, אבל קמח או פירורי לחם סופגים את הנוזלים, והלביבות לא מתפרקות. העיסה צריכה להחליק בקלות מכפית אבל לא להיות יותר מידי נוזלית; אם צריך ניתן להוסיף מעט קמח בכל פעם, כדי להגיע לעיסה שהיא לא מידי נוזלית.

לסנן את הקישואים המגוררים מעודף מים. קישואי גינה טריים הם בדרך מלאים במים. אם שמים מלח בקישואים המגוררים ומניחים בתוך בתוך מסננת מעל קערה, המלח עוזר להוציא את תוספת המים.

 

המלצות:

מטגנים בעדינות את הלביבות בשמן חם עד להשחמה משני הצדדים.

החום צריך להיות גבוה מספיק כדי להשחים את הלביבות משני הצדדים, באותו הזמן לדאוג שהלביבות יתבשלו מפנים.

כדאי להציץ ולבדוק עם מרית דקה מסיליקון את צבע הלביבות מתחת בזמן הטיגון.

אתם יכולים להכין את הלביבות בגודל של נגיסה או לעשות את הלביבות גדולות עבור מנה עיקרית, בכל מקרה לא לעשות אותן יותר מידי גדולות, לא יותר מעובי 12 ס"מ, אחרת הן  לא יתבשלו בפנים.

 

10 - 12 לביבות קטנות או 8 – 7 לביבות גדולות

 

החומרים:

 

4 קישואים גדולים


כפית שטוחה של מלח גס


5 – 4 גבעולי בצל ירוק קצוץ קטן


1ביצה גדולה

 

1/2 כוס קמח תופח או חצי כוס קמח רגיל פלוס חצי כפית אבקת אפייה


קורט פלפל גרוס טרי או לפי הטעם


מעט שמן קנולה או שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה:

מגררים את הקישואים בפומפייה גסה. אני השתמשתי במגרדת של הפוד פרוססור וזה יוצא מצוין. 

 

ממליחים בכפית שטוחה של מלח גס ונותנים לקישואים להגיר את הנוזלים בקערה או במסננת לפחות חצי שעה. מידי פעם אפשר לסחוט קצת עם היד (לוקחים כמות אחת של קישואים וסוחטים היטב בין שתי הידיים מעל הכיור להגרת הנוזלים ומחזירים לכלי). 

פעולה זו תבטיח לנו שהקציצות לא יתפרקו במהלך הטיגון מעודף נוזלים.

 

אחרי חצי שעה סוחטים אותם היטב ומעבירים לקערה אחרת, אליה מוסיפים את כל

שאר המרכיבים ומערבבים.

 

 

 

 

 

 

 

 

במחבת חמה מחממים מעט שמן לטיגון, וכשהשמן חם יוצקים אליו בעזרת כף את הלביבות

ומטגנים היטב מכל צד עד להזהבה.

 

מוציאים לצלחת שמעליה נייר סופג וחוזרים על הפעולות עם שאר הבלילה.

 

 

 

 

 

 

 

הגשה:

מגישים את הלביבות כשהן חמות או בטמפרטורת החדר לארוחת הצהריים או הערב עם סלט ירקות טעים ולחם טרי או כתוספת למנה עיקרית.

 

אפשר להגיש את הלביבות מתחת לביצת עין מטוגנת. אפשר מעל הלביבות לשים פרוסות אבוקדו ומעל זה את ביצת העין.

 

אופציה נוספת - לטבול את הקציצות בטחינה, סלסה או בשמנת חמוצה. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer: all images and information posted on this blog are copyrighted to their respective owners. I do not own any of the images posted unless otherwise stated. If you see your work on my site without proper credit or you would like it removed, please contact me.

בתיאבון!

 

 

צילום

מאתר http://markbittman.com/how-to-cook-zucchini-pancakes/

https://thetravellingpantry.com/2014/06/03/zucchini-fritters-with-sour-cream-and-smoked-salmon/

זוקיני (ShutterStock)

קישואים (צילום אריאל פלמון ע"י ויקימדיה)

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page