top of page

עוגה כשרה לפסח שהיא חגיגה לעין וגם טעימה.

אני מכינה אותה גם במשך השנה ללא קשר לפסח.

מי שלא אוהב את טעם הקוקוס יכול להחליף ל 150 גרם אגוזים טחונים.

 

כלים: תבנית קפיצית מספר 26

 

 

 

מצרכים:

5 ביצים מופרדות בטמפ' החדר

 

150 גרם קוקוס (אחד כוס = 100 גרם) או  150 גרם אגוזים טחונים

(אחד כוס - 85 גרם)

 

250 גרם שוקולד מריר

 

כף חמאה או כף מרגרינה

 

2X שמנת מתוקה

 

2 כפות סוכר

 

לקישוט

אגוזי מלך קצוצים טריים או 50 גרם שוקולד מריר מגורר.

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

 

משמנים את התבנית.

 

מפרידים 5 ביצים לחלבונים וחלמונים. הביצים צריכות להיות בטמפ' החדר.

 

מקציפים 5 חלבונים (לבן) עם חצי כוס סוכר לקצף יציב. את הסוכר מוסיפים בהדרגה.  

 

בתום ההקצפה מקפלים פנימה את 100 גרם הקוקוס או 150 גרם אגוזים טחונים.

 

שופכים את התערובת לתבנית משומנת בגודל 26. אופים כ- 15 עד 20 דקות בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות עד שמקצפת הקוקוס או האגוזים מזהיבה . אצלי בתנור, האפייה ארכה  18 דקות ב 180 מעלות.

 

לקרר  את הבסיס באופן מוחלט. (העוגה צונחת קצת זה מה שצריך לקרוא).

 

בינתיים ממיסים בסיר את 250 גרם שוקולד מריר עם כף חמאה (או כף מרגרינה) – אפשר להמיס במיקרו בזהירות רבה.

 

נותנים לעיסת השוקולד להתקרר מעט ומערבבים פנימה (כאשר השוקולד עוד חם) את החלמונים אחד אחרי השני לא מוסיפים את החלמון השני עד שהראשון לא נבלע כולו וכך הלאה. יש לערבב במהירות כדי למנוע הקרשות של החלמונים  בשוקולד. 

 

מקציפים את חבילת שמנת המתוקה ומערבבים לתוכה את השוקולד המועשר.

 

שמים את הבלילה על משטח הקוקוס (או האגוזים) האפוי ושמים במקרר.

 

מחכים עד שיתקשה בערך כשעה.

 

לוקחים את חבילת שמנת המתוקה השנייה מוסיפים 2 כפות סוכר ומקציפים.

 

שמים בעדינות את הקצפת על שכבת השוקולד ומפזרים למעלה אגוזי מלך קצוצים או תלתלי שוקולד.

 

משאירים במקרר לכמה שיותר שעות.

 

 

 

בתאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מקור/ליהי לפיד - עיתון ידיעות חיפה 

http://xnet.ynet.co.il/family/articles/0,14566,L-3094366,00.html

עוגת מוס וקצפת על בסיס קוקוס

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page