פשטידת פטריות טריות, גבינה צפתית וקוטג'

פשטידה פשוטה שמכינים בקלי קלות עם פטריות שמפיניון טריות, גבינה צפתית מגוררת וקוטג'.

 

תבנית עגולה מס' 25 - 24/ככל שהתבנית תהיה יותר גדולה כך הפשטידה תהיה יותר נמוכה

 

מצרכים         

2 סלסילות פטריות שמפיניון טריות חתוכות

 

2 כפות שמן זית

 

1 בצל גדול, חתוך לקוביות

 

מלח ופלפל לפי הטעם/הגבינות מלוחות, לכן לא צריך הרבה מלח

 

3 ביצים

 

2 גביעי גבינת קוטג'

 

200 גר' גבינה צפתית 5% פיראוס, מגוררת מפוררת

 

70 גר' קמח=חצי כוס קמח

 

כפית אבקת אפייה

 

מעט פירורי לחם לקישוט

 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

מנקים את הפטריות וחותכים.

 

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.

 

מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד בערך 5 – 4 דקות עד שהן

מגירות נוזלים ומצטמקות מעט.

 

מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.

 

מצננים.

 

מעבירים את התערובת הקרה לקערה גדולה ומוסיפים 3 ביצים, 2 גביעי קוטג', צפתית מגוררת, חצי כוס קמח וכפית אבקת אפייה ומערבבים היטב.

 

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת, מפזרים מעט פירורי לחם מעל ואופים בתנור מחומם מראש ל – 180 מעלות במשך כ-45 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת וכאשר נוגעים בה היא קשה.

 

 

בתאבון!

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon