שרימפס ברוטב חמאה, שום, פטריות ובצל ירוק

מנה קלה וטעימה שבעלי צביקה מכין

 

 

מצרכים:

1/2 ק"ג שרימפס, בגודל בינוני, קלופים שטופים ומנוקים. (אני משתמשת בשקית מופשרת של שרימפס קפוא וקלוף מסוג

בלאק טייגר/Black Tiger Shrimp)

 

1/2 ק"ג פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות

 

5 בצלים  ירוקים חתוכים ל 2-3 ס"מ אורך

 

150 גרם חמאה

 

1/3 כוסית יין לבן יבש

 

3 שיני שום כתוש  או לפי הטעם (אפשר גם שום קפוא)

 

1 כף  שטוחה מלח (לפי הטעם)

 

לימון חצוי

 

 

ההכנה:

על אש בינונית מחממים מחבת גדולה, ממיסים 75 גרם מהחמאה, ומוסיפים את הבצל הירוק. לאחר שהבצל מתרכך מעט

(2-3 דקות), מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים. לאחר 1-2 דקות, מוסיפים את הפטריות  ואת שאר החמאה ומכסים. כשהפטריות מתרככות בערך כ 2-3 דקות.,מוסיפים את המלח, היין ולאחר כדקה מוסיפים את השרימפס ומכסים.  לאחר 2- 3 דקות או עד שהשרימפס מקבל גוון אדמדם סוחטים מעט מיץ לימון ומגישים. 

 

מומלץ להגיש את המנה עם בגט טרי 

 

 

 

בתאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon