top of page

פטריות מוקפצות בשמן זית, חמאה ושום

 

 

 

דבר אחד שבולט במתכון הזה מלבד הטעם הנפלא, כמובן הוא כמה מהר ניתן להכין את המנה הזו. זורקים כמה מרכיבים במחבת, מערבבים כמה דקות ויש לכם ארוחה.

מנה קלה להכנה, מתאימה כתוספת למנה עיקרית, על לחם, או ישירות מהקערה או כסלט באירוח

 

חומרים:

 

 

 

 

 

1 ק"ג פטריות שמפיניון/ניתן לשלב כמה סוגי פטריות

 

3/4 כוס שמן זית

 

50 גרם חמאה

 

8 שני שום כתושות או קצוצות דק

 

מלח

 

פלפל שחור

 

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

 

 

אופן ההכנה:

 

שוטפים את הפטריות ומייבשים. בפטריות שנרכשו בחנות, אותן לא כדאי לרחוץ במים. מספיק להבריש אותן או לשפשף בנייר סופג.

 

את הפטריות חוצים או חותכים לרבעים, תלוי בגודל הפטריות.

 

מחממים במחבת גדולה ועמוקה את השמן והחמאה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים על אש בינונית

מספר דקות עד שיזהיבו.

 

 

 

 

 

 

 

מקפיצים מפעם לפעם. מוסיפים את השום, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומטגנים 3 דקות נוספות, בערך בין  12 - 10 דקות או עד שנוזלים מתאדים.

 

 

 

 

 

 

 

מסירים  את הפטריות מהאש, מוסיפים כמות נדיבה של עלי הפטרוזיליה הקצוצים ומגישים.

 

מצוין חם או קר, על לחם או ישירות מהקערה...

 

בתאבון!

 

 

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page