מרק סיני עם פטריות טריות, נבטים ובצל ירוק
מצרכים:
4 כפיות אבקת מרק עוף
פלפל שחור בנדיבות (חצי כפית פלפל שחור)
בין שתי כפיות לשתי כפיות וחצי מלח
1 כפית סויה
חצי כפית סוכר
4 - 3 קוביות תבלין זנגוויל קפוא
שתי סלסלאות פטריות טריות (סה"כ 500 גרם)
חצי קופסא נבטים
בצל ירוק חצי חבילה לקצוץ
כמה טיפות שמן שומשום
קרפלך/כיסונים עם בשר או חתיכות קטנות של שניצל פילה
7 כוסות מים רותחים
.
אופן ההכנה:
מרתיחים את 7 כוסות המים עם 4 כפיות אבקת מרק עוף (להוסיף קרפלך/או כיסונים קטנים עם בשר/קונים בסופר קפוא) הכיסונים צריכים להתבשל לפחות ארבע וחצי דקות בתוך נוזל המרק).
מוסיפים את הפטריות (שתי חבילות פטריות חתוכות לחצאים או רבעים), חצי חבילת נבטים, פלפל שחור, מלח, סוכר, קוביות זנגוויל קפוא (ג'ינג'ר), 1 כפית סויה וכמה טיפות של שמן שומשום.
ממשיכים לבשל מעט עד שהפיטריות מתרככות ולבסוף מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ (פרוסים או חותכים לסרטים), ממשיכים עוד כמה דקות בסיר מכוסה וסוגרים את האש.
רצוי להוסיף כמה טיפות שמן שומשום. מוסיף הרבה טעם.
*ניתן להוסיף במקום הקרפלך חזה עוף – שניצלונים קטנים החלק של הפילה.
בתאבון!